Laden Evenementen

Aanmelden klik hier

 

Dit jaar organiseert de rasvereniging VDH in samenwerking met de VDH Kringgroep Hoogezand op 22 september 2024, speciaal voor de beginnende liefhebbers van de Duitse herder een VDH Liefhebbersdag.
Hierdoor ontstaat voor veel meer mensen de gelegenheid om hun Duitse Herdershond eens te laten zien aan deskundigen én om zelf actief aan de slag te gaan. Zo hopen we dat de baasjes van deze honden de capaciteiten van hun huisdier gaan inzien maar er ook zelf achter kunnen komen hoe graag een Duitse Herdershond bezig wil zijn. Leren en plezier voor baas en hond.
Natuurlijk zijn er dan later binnen de rasvereniging diverse lokale hondenclubs die verschillende activiteiten deskundig verder kunnen begeleiden en wellicht baas en hond naar een diploma kunnen brengen of zelfs de wedstrijdsport of shows.

Wat valt er zoal te beleven op een Liefhebbersdag?

Allereerst zijn er diverse beoordelingen van de hond: een dierenarts of veterinair geschoolde bekijkt uw hond en geeft adviezen over lichamelijke hoedanigheden. Een mooie kans om eens informeel en vrijblijvend van gedachten te wisselen over de fysieke staat van uw huisdier. Vanzelfsprekend worden bevindingen en adviezen genoteerd zodat men e.e.a. nog eens kan nalezen.

Dan staat er een team klaar om te gaan bekijken wat voor type karakter uw hond heeft en welke mogelijkheden er zijn om met het dier actief aan de slag te gaan op termijn. Een Duitse Herdershond is van nature een echte werkhond en de meeste honden hebben die aanleg in hun genen. Een mooie kans om eens te kijken wat de hond zelf leuk vindt en/of kan.

Vervolgens beoordeelt een exterieurkeurmeester de bouw en gangwerk van de hond. Dit om vast te stellen of de hond ook in anatomisch opzicht in staat zou kunnen zijn om alle activiteiten fysiek te kunnen volbrengen. “Fit for function” noemt men dat en ook daarbij wordt alles netjes genoteerd om mee naar huis te kunnen nemen.

Desgewenst bestaat er een mogelijkheid om vragen op gedragsgebied te stellen aan een gedragsdeskundige van Tinley. Elke hond is verschillend en als beginnend hondeneigenaar is het af en toe best lastig om de juiste beslissingen te nemen in de opvoeding. Goede adviezen en een analyse van het probleem kan daarbij een goede steun in de rug betekenen.

En dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan met de hond: er is géén vast programma voor maar steeds wordt geprobeerd om in een circuit baas en hond samen te laten werken om hindernisjes te nemen, te slalommen, op elkaar te letten bij het maken van keuzes en nog meer van dien aard. Indien mogelijk is er een behendigheidsbaan en helpen ervaren agility-sporters u en de hond deskundig door het parcours heen. Een leerzaam en spectaculair onderdeel van de dag ! U zult ervaren dat baas en hond gaandeweg leren om goed op elkaar ingespeeld te raken en het levert uiteindelijk plezier voort twee op.

Voor alle activiteiten zijn er leuke aandenkens en is er naast een schat van informatie over hondensport ook een leuke goody-bag. Ook ligt er een mooi Certificaat van Deelname klaar en om wat te bekomen van alle nieuwe ervaringen proberen we ook een mooie wandeling aan te bieden in de onmiddellijke omgeving.

 Schrijf je in! Klik op bovenstaande knop om je aan te melden. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van je aanmelding.

Deel dit verhaal, kies je platform!