Activiteiten kalenders

Ben je op zoek naar een evenement bij de VDH, een examen van de Commissie Werkhonden, of activiteiten bij de SV, en het is jouw te onduidelijk waar je de activiteiten kunt vinden? Klik op één van de logo’s om jouw evenement te vinden.

Kynologische evenementen

In de provincie Groningen zijn er vier VDH Kringgroepen. De VDH Kringgroep Hoogezand traint als enige voornamelijk op kynologisch gebied.

Clubmatches

Door middel van ringtrainingen kunnen we oefenen voor nationale maar ook internationale clubmatches. Sommige fokkers en liefhebbers van Duitse herdershonden willen het uiteindelijke doel bereiken, om zo hoog mogelijk te eindigen op de jaarlijks terugkerende Bundessieger Zuchtschau in Duitsland. De Bundessieger Zuchtschau is de grootste internationale meerdaagse clubmatch ter wereld, specifiek voor de Duitse herder. Om daar hoog te kunnen eindigen gaat er een langdurige voorbereiding aan vooraf. Natuurlijk kunnen de fokkers dit niet alleen. Vaak zie je dat er teams ontstaan, die gaan trainen met een hond. De teams bestaan uit eigenaren, aanroepers en voorbrengers en zij hebben als doel, om de hond in topconditie te brengen voor dit grote internationale evenement. Ben je nieuwsgierig en hierdoor geïnteresseerd geraakt, heb je geen hond, wil je wel honden voorbrengen, dan ben je als voorbrenger van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te trainen.

Jonge Honden Dag

Heb je een jonge Duitse herder pup, wil je kennismaken met de hondensport, dan is dit de uitgelezen kans om eens een keer mee te doen met zo’n Jonge Honden Dag. De Jonge Honden Dag is voor Duitse Herder puppies in de leeftijdsklassen van 4 – 12 maanden. De Duitse herderpups worden ingedeeld in 3 leeftijdsklassen: 4 – 6 maanden, 6 – 9 maanden, 9 – 12 maanden. Per klasse worden de puppies beoordeeld en je krijgt op zo’n dag een beoordelingscertificaat van de keurmeester, waarin je een algehele indruk krijgt van jouw pup. Na deze beoordeling wordt er een kleine competitie gehouden met leuke prijzen.

FGK

De VDH Kringgroep Hoogezand organiseert jaarlijks rond April/ Mei een FGK. Doel van de FGK is het in kaart brengen van die honden die zich onderscheiden als excellente exemplaren van het ras de Duitse Herdershond, betreffende hun anatomische bouw, wezen en werkeigenschappen. Dit alles tot behoud en bevordering van de fokkerij van het ras. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 10 honden.

Africhting evenementen

Provinciale evenementen & Examens

Jaarlijks vinden de Provinciale Africhtings Kampioenschappen (PAK Groningen) plaats. Dit is een provinciaal evenement, waarbij de vier kringgroepen in de provincie Groningen rouleren. Dit houdt in principe in dat het PAK voor elke kringgroep een vierjaarlijks evenement is.

Er zijn diverse examens mogelijk voor de africhting. Zo kun je gaan voor het VZH (verkeerszekere hond), IGP (internationale Gebruikshonden Examen), SpH (Speurhond examen) en UV (Examen Uithoudingsvermogen). Als er voldoende animo is organiseren we examens bij onze kringgroep. Zijn er bij de kringgroep geen examens, dan proberen we de leden en geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren, waar er examens plaatsvinden.

Interne activiteiten

Met de leden organiseren we ook regelmatig interne activiteiten, waaronder; wandelingen, barbecues, spelmiddagen of presentaties.