Noorder Club Match 2019

Wilt u of uw bedrijf ook de NCM ondersteunen en sponsoren? Neem dan contact op met onze secretaris voor het bespreken van een aantal zeer aantrekkelijke mogelijkheden!

Cavom: hoofdsponsor Noorder Club Match

Cavom: Hoofdsponsor van de Noorder Club Match sinds 2005.

De Noorder Club Match

Op de laatste woensdag van juli 2005 organiseerde VDH Kringgroep Frisiana de Clubmatch van Friesland. Niemand dacht dat dit zou kunnen lukken. Een wedstrijd midden in de vakantie en ook nog midden in de week? Maar met maar liefst 125 inschrijvingen werd het een geweldig succes. Hierna ontstond het idee om samen met VDH Kringgroep Hoogezand de clubmatch ieder jaar op de laatste woensdag in juli te organiseren. Zo ontstond de Noorder Club Match (NCM).

De Noorder Club Match 2019 wordt in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, alsmede de Duitse deelstaat Niedersachsen.

Das Noorder Club Match 2019 wird aus dem Europäischen Fonds für regionale Entwicklung (EFRE) und den Provinzen Drenthe, Fryslân und Groningen sowie dem Land Niedersachsen im Rahmen des INTERREG V A-Programms Deutschland-Niederlande mitfinanziert.

Doelstelling van de Noorder Club Match

De Noorder Club Match is bijzonder. Het doel van de Noorder Club Match is namelijk:

  • het presenteren van alleen de beste Duitse Herdershonden uit binnen- en buitenland.
  • die hoofdzakelijk zullen worden beoordeeld door keurmeesters van de eerst aankomende Bundes Sieger Zucht Schau (BSZS).
  • aangevuld door de beste keurmeesters van Nederland.
  • voor een geïnteresseerd publiek van liefhebbers en fokkers van de Duitse Herdershond.

De eerste Noorder Club Match

De samenwerking tussen VDH Kringgroep Frisiana en VDH Kringgroep Hoogezand resulteerde in 2006 in de eerste Noorder Club Match. Het succes van de Clubmatch van Friesland in 2005 werd met 134 inschrijvingen ruimschoots overtroffen. Dit ondanks de heersende extreem warme en droge weersomstandigheden. Vanaf 2006 t/m 2014 organiseerden de kringgroepen Frisiana, Hoogezand en Roswinkel afwisselend de Noorder Club Match.

Vanaf 2015 is VDH Kringgroep Hoogezand volledig verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de NCM. Dit met handhaving van de in 2005 geformuleerde doelstelling.

Het beste van het beste

Inmiddels is de Noorder Club Match uitgegroeid tot de grootste clubmatch voor Duitse Herdershonden in Nederland. In 2015 en 2016 meer dan 160 inschrijvingen. In 2017 boekte de Noorder Club Match zelfs meer dan 180 ingeschreven Duitse Herdershonden. Ook in het buitenland is de Noorder Club Match (oftewel de Mittwochschau0 in het buitenland wordt genoemd) inmiddels een begrip.

In 2018 opnieuw een uitdaging

De 13de editie van de NCM stond op 8 augustus 2018 op het programma. Weer op een woensdag en weer midden in de vakantieperiode, maar nu op het terrein van voetbalvereniging HSC. Een locatie met meer ruimte, betere parkeerplaatsen en overige voorzieningen. Opnieuw stonden we, samen met vrijwilligers en sponsoren, voor de uitdaging om van de NCM weer een geslaagd evenement te maken. Maar dat was geen eenvoudige opgave! Een extreem langdurige hittegolf en enorme droogte leidden aanvankelijk tot veel aarzeling bij vele exposanten om hun Duitse Herders in te schrijven. Met 139 inschrijvingen van uitstekende honden uit binnen- en buitenland was ook deze editie van de NCM toch weer een succes. Dit ook mede dankzij de voortreffelijke inzet van onze vele vrijwilligers, sponsoren en adverteerders!

En dan nu de Noorder Club Match 2019…

De NCM 2019 staat inmiddels gepland op 31 juli 2019. En ook nu weer zal de NCM georganiseerd worden op het Sportpark Henk Bruins in Sappemeer. De NCM wordt steeds volwassener en zal nu ook in het kader van het INTERREG V A Programma Deutschland-Nederland mede worden gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkelingen (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, alsmede de Duitse deelstaat Niedersachsen. Een erg goede ontwikkeling waarmee de NCM financieel geborgd zal zijn. Een ander belangrijk aspect voor de NCM zijn de Duitse keurmeesters die ook zullen keuren op de BSZS 2019. Deze zijn Lothar Quoll, Helmut Buß, Albert Woerner  en Margit van Dorssen. De Nederlandse keurmeesters zijn John Lijffijt en Peter Nefs. Klik hier voor meer informatie. Volg ook onze Facebook-pagina van de Noorder Club Match voor de laatste nieuwtjes!