Noorder Club Match, Noorder Clubmatch, NCM en Mittwochschau zijn bij de KvK geregistreerde Handelsnamen van VDH Kringgroep Hoogezand.

Op de laatste woensdag van juli 2005 organiseerde VDH Kringgroep Frisiana de Clubmatch van Friesland. Niemand dacht dat dit zou kunnen lukken. Een clubmatch voor Duitse Herdershonden midden in de vakantie en ook nog midden in de week? Maar met maar liefst 125 inschrijvingen werd het een geweldig succes. Hierna ontstond het idee om samen met VDH Kringgroep Hoogezand de clubmatch ieder jaar op de laatste woensdag in juli te organiseren en daarmee ontstond de Noorder Club Match.

Doelstelling van de Noorder Club Match

De Noorder Club Match is bijzonder. Het doel van de Noorder Club Match is namelijk:

  • het presenteren van alleen de beste Duitse Herdershonden uit binnen- en buitenland
  • op de laatste woensdag in juli of de eerste woensdag in augustus
  • die hoofdzakelijk zullen worden beoordeeld door keurmeesters van de eerst aankomende Bundes Sieger Zucht Schau (BSZS)
  • aangevuld door de beste keurmeesters van Nederland
  • voor een geïnteresseerd Nederlands/Duits publiek van liefhebbers en fokkers van Duitse Herdershonden.

Kortom:

De Noorder Club Match: de internationale clubmatch voor Duitse Herdershonden in Nederland.

De eerste Noorder Club Match

De samenwerking tussen VDH Kringgroep Frisiana en VDH Kringgroep Hoogezand resulteerde in 2006 in de eerste Noorder Club Match. Het succes van de Clubmatch van Friesland in 2005 werd met 134 ingeschreven Duitse Herdershonden ruimschoots overtroffen. Dit ondanks de heersende extreem warme en droge weersomstandigheden.

Na 2005

Vanaf 2006 t/m 2014 organiseerden de kringgroepen Frisiana, Hoogezand en Roswinkel afwisselend de Noorder Club Match. Vanaf 2015 is VDH Kringgroep Hoogezand volledig verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de NCM. Dit met handhaving van de in 2005 geformuleerde doelstelling.

Het beste van het beste

Inmiddels is de Noorder Club Match uitgegroeid tot de grootste internationale clubmatch voor Duitse Herdershonden in Nederland. In 2015 en 2016 meer dan 160 inschrijvingen. In 2017 ruim 180 ingeschreven Duitse Herdershonden en in 2019 werden er zelfs 207 inschrijvingen geboekt vanuit de gehele wereld. Een record in de geschiedenis van van de Noorder Club Match tot nu toe en daarmee is de Noorder Club Match de internationale clubmatch voor Duitse Herdershonden in Nederland.