Hieronder hebben wij de meeste aan ons gestelde vragen opgesomd. Klik op een vraag en je ziet rechts daarvan ons antwoord.

Onze Facebook-pagina is alleen bestemd voor onze leden. Dus je kunt je alleen abonneren wanneer je lid bent van VDH Kringgroep Hoogezand.

Helaas niet. Je kunt bij onze VDH Kringgroep trainen met alleen raszuivere Duitse Herdershonden. Dus met stokhaar en langstokhaar Duitse Herders en uit de kynologische en werklijnen. Voorwaarde is wel dat de hond beschikt over een door de Raad van Beheer of een door een buitenlandse rasvereniging voor Duitse Herders (bijvoorbeeld de Verein für Deutsche Schaeferhunde (SV)) uitgegeven en door de FCI erkende stamboom. Het ras van de Oud Duitse Herdershond wordt door de Raad van Beheer en FCI (nog) niet erkend. Dus kunnen wij je niet helpen. Wel kunnen wij je doorverwijzen naar de Noorder Kynologen Club die onder andere op ons terrein ook diverse trainingen verzorgt. Stel aan deze club jouw vraag en waarschijnlijk kunnen zij aan jouw vraag voldoen.

Je kunt bij onze VDH Kringgroep trainen met alleen raszuivere Duitse Herdershonden. Dus met stokhaar en langstokhaar Duitse Herders uit de kynologische en werklijnen. Voorwaarde is wel dat de hond beschikt over een door de Raad van Beheer of een door een buitenlandse rasvereniging voor Duitse Herders (bijvoorbeeld de Verein für Deutsche Schaeferhunde (SV)) uitgegeven en door de FCI erkende stamboom. Het ras van de witte Duitse Herdershond wordt door de Raad van Beheer en FCI (nog) niet erkend. Dus kun je bij ons helaas niet terecht. Wel kunnen wij je verwijzen naar de Noorder Kynologen Club die onder andere op ons terrein ook diverse trainingen verzorgt. Stel aan deze club jouw vraag en waarschijnlijk kunnen zij aan jouw vraag voldoen.

Ja, dat kan! Je hoeft daarvoor geen lid van onze VDH Kringgroep te worden of een bijdrage te betalen. Voorwaarde die we daarbij stellen is wel dat je altijd bereid moet zijn om honden van onze leden voor te (laten) brengen (door jouw voorbrenger) tijdens de ringtraining. Een mooie deal, nietwaar?

Ja, dat is mogelijk. Je hoeft daarvoor geen lid van onze VDH Kringgroep te worden. Maar aangezien je dan gebruik maakt van onze faciliteiten, vragen we van jou wel een vergoeding van € 2,00 per training ongeacht het aantal honden waarmee je pakwerk wilt gaan doen.  Dit bedrag moet je altijd vooraf aan de training voldoen aan een beheerdster van de kantine. Wanneer je hebt betaald, deelt de commissaris africhting je met jouw hond in voor de pakwerktraining. Wil je meer dan 5 trainingen gaan doen? Koop dan vooraf een strippenkaart van € 10,00 voor 6 trainingen. Dat is dus voordeliger. Volg echter altijd wel vooraf altijd onze Facebook-pagina: daarop wordt aangegeven wanneer er op een trainingsavond geen pakwerker aanwezig is!

Vanaf de twee enting, wanneer jouw Duitse Herder pup ongeveer 12 weken jong is, kun je bij ons met jouw jonge Duitse Herdershond gaan trainen. Je kunt dan bijvoorbeeld ringtraining (goed voor de socialisatie), voorbereidend pakwerk, gehoorzaamheid en speuren gaan doen. Overleg altijd even met onze commissaris Africhting (en onze trainingscoach) en de commissaris Kynologie welke opties voor jou en je jonge Duitse Herder het meest voldoen aan jouw wensen. Daarna kan de meest geschikte trainingsaanpak voor jou en je Duitse Herder worden bepaald.

Je hebt dit lidmaatschap nodig wanneer je in Nederland examens met jouw Duitse Herder wilt afleggen of deel wilt gaan nemen aan een Fokgeschiktheidskeuring of africhtingswedstrijden. Bovendien mag je dan de ledenvergaderingen van de Provinciale VDH Afdeling Groningen bijwonen, zodat je persoonlijk invloed uit kunt oefenen op het beleid van de VDH.

Behalve dat je via het lidmaatschap van de VDH invloed kunt uitoefenen op het beleid van de VDH, ontvang je ook maandelijks het informatieve en kleurrijke maandblad van de VDH.

Wil je lid worden van de VDH, ga dan naar de site van de VDH.

Je kunt bij onze VDH Kringgroep trainen met alleen raszuivere Duitse Herdershonden. Dus met stokhaar en langstokhaar Duitse Herders uit de kynologische en werklijnen. Voorwaarde is wel dat de hond beschikt over een door de Raad van Beheer of een door een buitenlandse rasvereniging voor Duitse Herders (bijvoorbeeld de Verein für Deutsche Schaeferhunde (SV)) uitgegeven en door de FCI erkende stamboom. Met een Herdershond van een ander ras kun je bij ons dus helaas niet terecht. Wel kunnen wij je verwijzen naar de Noorder Kynologen Club die onder andere op ons terrein ook diverse trainingen verzorgt. Stel aan deze club jouw vraag en waarschijnlijk kunnen zij aan jouw vraag voldoen.

Ja zeker! Voor deelname aan een IGP-examen is het zelfs belangrijk dat je ook zelf weet aan welke eisen jij en jouw Duitse Herdershond moeten voldoen om te kunnen slagen voor een examen. Je kunt het volledige IGP-reglement downloaden vanaf deze website. Klik hiervoor op de volgende link: Downloadpagina.